ciklet icin su ph`i


apo_wienÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 47
apo_wienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 22:48
Arkadaslar viyanada yasamaktayim ve cesme suyunun ph 7,6 ile 8,2 arasinda biryerlerde bu suyu akvaryuma koydugumda ve filitremi calistirdigimda bir hafta sonra akvaryum suyu ph 8,6 ile 9,2 aralarinda biryerdeydi simdi sabitlendi bu deger ama bu pehas degeri alacagim ciklet turleri icin sikinti yaratirmi acaba.. aratirsa bitkilendirip biraz dusmesini saglayabilirmiyim.
akvaryumum:
http://www.akvaryum.com/Forum/arkadaslar_hangi_tur_k600657_sn2.asp
Enson hali 2. sayfa en altta arkafaslar.
filitre olarak eheim2213 dis filitre var.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

For AnswerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 344
For AnswerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 22:55
Öncelik ile selamlar,

Ph'ı istediğimiz değerde tutmak tam bir denge işidir. Mesela karbonat sertliği düşük bir suya hükmetmek daha kolaydır fakat onu dengede tutmakta bir o kadar zordur. Aslında yavru büyütürken suyun ph'ına hiç dokunmamak suyun kendi doğal ph'ı neyse o şekilde devam etmektir. Suyun ph'ını ph düşürücülerle düşürürsünüzfakat suya hava verdiğimiz için yüzeydeki dalgalanma bile suyun ph'ını yükseltecektir. Bu biraz deneme yanılma yöntemiyle tecrübe edeceğimiz ve cihazlarla devamlı kontrol altında tutarak ayarlayabileceğimiz bir orandır. Bunun kesin hatları yoktur. Suyun maksimum seviye'sine göre sizin ph düşürücünüzün dozuna göre her zaman değişir. En büyük tehlikede ph düşürürken sabırsız davranarak suya fazla asit girilmesi ph'ın birdenbire 2-3'lere inmesinden dolayı ph şokundan maalesef balıkları kaybetmemize neden olur.

Bitkilendirmek iyi olur sudaki nitratı emen değerleri normale getiren şey bitkilerdir. Java Moss, Eledoa, Saz, Su Mercimeği bunlardandır.

PH ile ilgili yaptığım denemelerimde en başarıya ulaştığım akvaryumda yaptığım işlemler sırasıyla şöyleydi;

1. Akvaryumu su ile doldurup 1 hafta beklemek (Suyun oturmasını sağlamak)
2. Suya 2-3ml asit ilavesi yapmak ve 1 gün beklemek
3. Balıkları akvaryuma PH alıştırmalarının ardından sonra bırakmak (Yaklaşık 1.5 saat)

Not 1: Bu esnada akvaryumda filtre ve ısıtıcı çalışır durumdaydı
Not 2: PH düşürücü sıvılarda (akvaryumcularda satılanlardan bahsediyorum) olumlu sabit sonuçlar alamadım.
Not 3: Balıkları akvaryuma koyduktan sonra da bir süre dalgalanmalar meydana geldi ise de artık o kadar kadı kızında da olur diyerek yola devam etmek...
Not 4 (Yıldızlı): Asla ve asla asit ilaveleri 3ml'den fazla olmamalı istenilen seviyeye düşmediğinde bir sonraki ilave için6 saat geçmeli...


Harici denemelerimin hiçbirisinde sabitlemek mümkün olmadı, olmadığı gibi de dalganmalar müdahalelere bağlı olarak ani değişmeler gösterdi...

Saygılar.
For Answer2012-08-02 22:57:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

apo_wienÇevrim Dışı

Kayıt: 21/06/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 47
apo_wienÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ağustos 2012 23:07
Bitkilendirmek iyi bir durum hem goruntu hem su kimyasi acisindan hem fikiriz bu konuda fakat malawi besleyecegim malawide bitki nasil olur hangi bitki uygun olur bilemiyorum vermis oldunuz bilgiler beni aydinlatti bazi konularda.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

For AnswerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2011
İl: Ankara
Mesaj: 344
For AnswerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2012 00:50
Malawi akvaryumları arka plan bitkileri için en uygun seçimler, Anubias Congensis, Crinum Thainum (soğanlı saz), Bolbitis Aquatica, Vallisineria Gigantea,Vallisneria Torta, Vallisneria Americana, Microsorium Gaintleaf, Microsorium Narrowleaf ve Echinodorus Amazonicus'dur. Saksı bitkisi olarakta bilinen Dracaena, sualtı şartlarına adapte edilmiş ise yine uygun bir seçim olacaktır. Habitatları gereği bitkiler ve malawi cichlidleri pek yanyana yaşatılabilecek canlılar değil ama bitkilerin akvaryumlarımıza kattığı görsel zenginlik yadsınamaz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir